HABER

GOOGLE YENİ REKLAM FORMATI SWIRL 3D
Google Yeni Reklam Formatı Swirl 3D

Google Yeni Reklam Formatı Swirl 3D

Google, yeni reklam formatı Swirl’de, 3 boyutlu bir reklam deneyimi sunuyor. Mobil web için tasarlanan Swirl 3D; kullanıcıları, 360 derece çevrilebilen ve oldukça gerçekçi görünen bir reklam formatıyla buluşturuyor.

Tüm dünyada kullanıcılarla buluşan Swirl 3D beta sürümünü; öncelikli olarak Adidas, Nissan ve Guerlain gibi dünya devi markalara sunmuştu. Çok sevilen ve heyecanla karşılanan bu reklamlar sonucunda Google; Swirl 3D’yi tüm kullanıcılara sundu. Ürünlerin ayrıntılı incelenebilmesine olanak sağlayan Swirl 3D’de, ürünlere yakınlaşabiliniyor, uzaklaşabiliniyor hatta 360 derece döndürerek ürünlerin tüm ayrıntıları görülebiliyor!

SİZİ ARAYALIM

Ürün incelemesi dışında Swirl 3D’yi çok daha yaratıcı biçimde kullanarak etkileşimlerini arttıran şirketler de yok değil. Örneğin evcil hayvan maması üreticisi Purina; köpek mamaları yerine, tatlı mı tatlı köpekleri ön plana çıkardı. Swirl 3D reklamı üzerinden kullanıcılara, bir köpekle “yakala-getir” oyunu oynatan Purina, Google’ın yeni reklam formatının hakkını fazlasıyla verdi ve standart reklamlarının neredeyse 6 katına varan bir etkileşim aldı.

Google Reklamların Display ve Video 360 reklam modellerinde kullanılabilen Swirl 3D, kullanıcıların reklamla tam önlerindeymiş gibi bir etkileşim kurmasını sağlarken; markalara yeni reklam olanakları, teknolojiyi yakalama fırsatı ve ürünlerini ayrıntılı bir biçimde sunma olanağı tanıyor.

Hem kullanıcılar hem de markalar için yeni bir deneyim sahası sunan Swirl 3D reklamları, teknoloji dünyasındaki yerini şimdiden sağlamlaştırmış gibi görünse de; önümüzdeki yıllarda VR (sanal gerçeklik) ve AR (artırılmış gerçeklik) platformlarındaki artışlarla beraber çok daha yaygınlaşarak hayatımızın bir parçası haline gelecek gibi görünüyor.

SİZİ ARAYALIM

DİĞER HABERLER