HABER

SEO ARAMA MOTORU OPTİMİZASYONU
SEO Arama Motoru Optimizasyonu

SEO İngilizcesi Search Engine Optimization olan kelimelerin kısaltılmış halidir. Türkçesi arama motoru optimizasyonu olarak geçer. Sitenizin işinizle ilgili arama sonuçlarında daha iyi seviyelere ulaşmasını sağlar. Başka bir deyişle web sitelerinin arama motorlarında daha iyi performans göstermesi ve daha fazla kullanıcıya ulaşması için yapılan çalışmaların tümüne verilen isimdir.

SEO neden bu kadar önemlidir?

SEO kullanımının amacı web sitelerinin kelime bazlı olarak ilk 10 sonuç veya üst sıralarda çıkmasıdır. Web sitenizin üst sıralarda yer alması demek, daha fazla kullanıcı çekmesi ve daha fazla ziyaretçi kazanmanız demektir. Sonuç olarak hem tıklama, hem de görüntülenme sayılarınızı fark edebileceğiniz şekilde artıran bir uygulamadır. Fakat SEO da web sitenizin içeriği ile alakalı olmayan kelimelerde çalışma yaparsanız hata yapmış olursunuz. Bu durumda Google arama motoru sitenizi üst sıralara çıkartmayacak aksine cezalandıracaktır. İşinizle ve site içeriğinizle alakalı kelime öbeklerinde SEO çalışması yaptığınızda çalışmanın işe dönüş oranı daha hızlı ve daha çok olacaktır. Bu konuda tecrübe sahibi değilseniz işin uzmanı olarak bizden destek alabilirsiniz. Doğru firmayla çalışmak çok önemlidir. SEO konusunda tecrübeli olmayan şahıs veya firmalarla çalışırsanız, sitenize ciddi manada zarar verebilirsiniz.

Arama motorları nasıl çalışır?

Arama sonuçlarında çıkan siteleri belirleyen bir çok faktör vardır ancak en önemlileri alaka düzeyi, uzmanlık ve güven kelimelerini kapsıyor. Sitenizi bu sinyallere göre optimize etmeniz demek, Google ve arama motorlarında üst sıralarda hatta 1. sırada çıkmanızı sağlayabilir. Google bildiğiniz üzere kaliteli ve güvenilir ilk arama motorlarındandır. Hatta yapay zekası ile ilktir diyebiliriz. Bugün hâlâ lider olarak devam etmesinin altında yatan sebep ise yapay zekası ve müşterilerine kaliteli hizmet sunmasıdır. Google günümüze kadar kullanıcı deneyimlerini keşfederek, yüzlerce algoritma değiştirmiştir. Algoritma değiştirmesindeki başlıca sebepte, kullanıcılara, aradığıyla ilgili daha net cevaplar vermesinden kaynaklanıyor. Google arama motoru yıllık olarak yapay zekasını güncellemektedir.

SİZİ ARAYALIM

SEO da anahtar kelimeler neden önemlidir?

SEO da en önemli kriterlerin başına anahtar kelimeler vardır. Çünkü işinizle alakalı olmayan her anahtar kelime sizi çıkmaza sürükler ve sitenize ciddi manada zararlar verir. Anahtar kelime araştırması SEO (arama motoru optimizasyonu) sürecinin en önemli bölümüdür.

SEO nasıl yapılır?

• Web Sitesi İç Optimizasyonun Yapılması
• İçerik Üretimi ve Web Sitesinde Yayınlanmak Üzere Optimizasyonun Yapılması
• Teknik Denetim ve Optimizasyon
• PR ve Bağlantılar, Web Sitesi Dış Optimizasyonu
• Düzenli Anahtar Kelime Araştırması ve Uygulamaların Yapılması

Sonuç olarak;

SEO (arama motoru optimizasyonu) uygula ve bırak türü bir işlem değildir. Arama motoru optimizasyonu yaparken ziyaretçilerinize düzenli olarak taze, eşsiz bir içerik sağlamanız gerekir. SEO çalışması sürekli olarak devam ettirilmesi gereken bir çalışmadır. Sonuçları etkileyebilecek çok faktör bulunmaktadır. Bu faktörler sürekli değişmektedir. SEO (arama motoru optimizasyonu) ile ilgili aklınıza takılan herhangi bir konuda bizimle iletişime geçebilirsiniz. Size veya firmanıza profesyonel olarak SEO hizmeti vermekten mutluluk duyarız. Ayrıca planlayacağımız toplantıda örnek çalışmaları göstermek isteriz. Yaptığımız SEO çalışmaları düzenli olarak raporlanmaktadır. Hedef odaklı bol ziyaretçileriniz olması dileğiyle.

SİZİ ARAYALIM

DİĞER HABERLER