Elon Musk, Twitter’ı geçtiğimiz günlerde satın almıştı fakat sözleşmede sorunlar olduğundan dolayı satın almayı bir süreliğine askıya aldı. Satın alma planına da “bekleme” adını verdi. 44 milyarlık yatırımın bu denli askıya alınması 2 taraf içinde olumsuz taraflar oluşturmuş görünür. Geçtiğim günlerde Twitter’a giriş bile yapılamıyordu. Musk, satın almayı fake hesaplardan dolayı askıya aldığını belirtti. Geçtiğim günlerde Twitter’da ki botların sayısını öğrenmek istediğini bir tweetle belitrmişti.
Gerçek olmayan hesapların, gerçek olanlara kıyasla %5’den daha fazla olduğundan şüpheleniyor ve bnun kanıtını istiyor. Twitter’da ve her sosyal medyada botlar ve fake hesaplar sürekli bir şekilde oluşturuluyor ve neredeyse hiçbir zaman bu konularda tam bir rakam belirtilmez. Silver ise bu konuda şunları söyledi: Musk için bu bilindik bir şey ve amacının farklı olduğunu düşünüyorum anlamını dile getirdi.
2017 yılında Twitter’da bot sayımları yapılmıştı ve bot sayısının neredeyse kullanıcıların net olmasa da %15’i oluşturulduğu ortaya çıkmıştı. Bu denli bir rakam bot sayısı için gerçekten de fazla oluyor. Gerçek rakamın ne olduğuysa hala belirsiz ve Elon Musk bu rakamı öğrenmeden Twitter’ı tamamen satın almayı düşünmüyor.
Ayrıca Twitter botlarının Tesla’ya büyük bir fayda sağlandığı da doğrulandı. Tesla’nın batış döneminde yüzlerce bot binlerce tweet atarak hisselerin değerlerinin yükselmesini sağlamıştı. Tesla ve destekçileri bu botların sorumluluğunu asla üstlenmediler. Şu anda ki süreçte de Twitter hisseleri değer kaybederken, Tesla hisselerinin değer kazandığını açık bir şekilde görebiliyoruz.
Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, geçtiğimiz sonbaharda takipçilerine Tesla hisselerini satıp satmayacaklarını soran bir tweet gönderdikten sonra Tesla ve Musk'a dava açtı. Bir mahkeme dosyası, Musk'ın gerekli ön onaya sahip olmadığını söyledi.
Geçen ay New York'ta bir federal yargıç, Musk'ın anlaşmayı baskı altında imzaladığını ve ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini söyleyerek anlaşmayı bozmaya çalıştığını reddetti. Yargıç ayrıca Musk'ın mahkeme celbini de onayladı.
Tartışma, Musk'ın Ekim 2018'de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile imzaladığı bir anlaşmadan kaynaklanıyor. O ve Tesla, Musk'ın "güvenli finansman" konusundaki tweetleri için Tesla'yı hisse başına 420 dolara özel olarak satın alarak 20 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti. Ancak, finansman henüz mevcut değil ve Tesla halka açık bir şirket olmaya devam ediyor.