HABER

WHATSAPP'IN YENİ ÖZELLİKLERİ
Whatsapp’ın Yeni Özellikleri


Facebook ve Youtube’dan sonra en çok aktif üyeye sahip olan ve en kalabalık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp; kullanıcıları için yenilikler sunmaya devam ediyor. Telegram ya da Viber gibi diğer mesajlaşma uygulamalarıyla sürekli yarış içinde olan ve kullanıcı kaybetmeye başlayan Whatsapp, öne sürdüğü yeni özelliklerle kullanıcıları mutlu etmeye ve kendini güncel tutmaya çalışıyor.

2014 yılında Whatsapp’ı satın alan Meta’nın Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Mark Zuckerberg, bu yeni özelliklerin “yüz yüze bir konuşma kadar gizli ve güvenli” hale getireceğini ifade ediyor.


Ekran Görüntüsü Alınamayacak

Bir süredir Whatsapp’ta var olan bir kez görüntülenebilir fotoğraf özelliği; ne kadar bir kez görüntülenebilir olsa da, ekran görüntüsü alınarak kalıcı bir görsel halini alabiliyordu. Gizliliğe vurgu yapan Whatsapp, gelecek bu yeni özellikle; bir kez görüntülenebilir fotoğrafların ekran görüntüsünün alınmasını engelleyecek. Kullanıcılar, bir kez görüntülenebilir bir fotoğrafın ekran görüntüsünü almak istediklerinde ise;  "Ekran görüntüsünü güvenlik politikasından dolayı alamazsınız" uyarısıyla karşılaşacak.


Çevrimiçi Bilgisi Gizlenebilecek

Son görülmeyi kapatma özelliği uzun bir zamandır Whatsapp’ta bulunmaktaydı. Yeni gelen özellikle ise kullanıcılar, çevrimiçi bilgisini de gizlemeyi seçebiliyor. Son görülme özelliğinde olduğu gibi, çevrimiçi bilgi özelliği kapatıldığında; diğer kullanıcıların da çevrimiçi bilgisi görülemiyor.


Bildirimsiz Gruplardan Çıkılabilecek

Whatsapp kullanıcıları dâhil oldukları gruplardan ayrılırken artık o gruba bildirim düşmeyecek. Sistem tarafından bir kullanıcı gruptan ayrıldığında otomatik olarak gruba düşen bildirim, artık tarih olacak. Artık Whatsapp gruplarından sessiz sedasız ayrılınabilinecek. 


DİĞER HABERLER